27 Şubat 2016 Cumartesi

E Mail Adresi Aç

E Mail Adresi Aç

E mail adresi aç
E mail açmak elektronik ortamda haberleşme için kullanılan bir sistemdir. E mail ile yazı, resim, video, mp3 vs. gönderilebilir ancak unutmamak gerekir ki email gönderirken gönderi boyutunun 15 mb aşmaması gerekir. Mailler günlük hayatımızı kolaylaştıran ve iletişim imkanı sunan ücretsiz bir hizmettir. Ücretsiz mail hizmeti veren başlıca siteler Gmail, Hotmail, Yandex siteleridir. 

Email göndermek için e mail açmak gerekir. E mail açmak ücretsizdir. E mail hesabı olarak en çok kullanılan hotmail ve gmail dir.

email adresleri artık facebook, twitter açmak için gereklidir. Örneğin google play store da hesap açmanız içinde gmail açmanız gerekmektedir. Kamu kurumlarında da artık e mail adresleri istenmektedir. Bankalar mail adreslerinize hesap özeti reklam bildirim vs göndermektedirler. Bu nedenle e mail hesabı açmak artık kendinize telefon numarası almak kadar önemli oldu.

E Mail Hesabı Nasıl Açılır?

 E mail artık günümüzde internet kullanıcıları için zorunlu olmasa da internette facebook, twitter, instagram kullanmak için zorunlu hale gelmiştir. 
E mail hesabı açmak için bir kaç alternatif var ancak ben burada size hotmail hesabı açma ve Gmail hesabı açma ile  e mail hesabı nasıl açılır onu göstereceğim.



Hotmail ile E Mail Hesabı Nasıl Açılır?

Hotmail ile e mail hesabı aç
Hotmail ile e mail hesabı açmak diğer e mail adreslerini açmak ile aynı sayılır. E mail kullananların çoğu ilk olarak hotmail ile mail alınmaya başlandığı için en çok hotmail kullanılmaktadır.


Hotmail Hesabı Açmak İçin Adımlar

  1. İlk olarak hotmail oturum açma sayfasını açmak için Tıklayınız!
  2. Açılan sayfadaki Ad-Soyad Kısmını doldurun
  3. Kullanıcı Adı kısmı sizin mail adresinizin adını oluşturduğunuz bölümdür.
    Kullanıcı adınız basit ve anlaşır olması önemlidir. Çünkü; başka birine mail adresinizi söylediğinizde onu anlayamaması ve bu yüzden mail adresinizi yanlış yazmasına sebep olabilir.
  4. Kullanıcı adınızda türkçe karakter ı,ğ,ü,ö,ç gibi harfeler olmamalı
  5. Oluşturduğunuz kullanıcı adını başka biri almış olabilir bu yüzden sonuna il plaka kodunu eklemek en çok kullanılan yöntemlerdendir. Ya da doğum tarihinizin son iki hanesi
  6. Örnek: ibrahimtatlises34
    Burada ibrahimtatlıses kelimesinin içinde "ı" harfi olduğundan değiştirip "i" harfi yaptım ve ibrahimtatlises oldu. Ancak bu mail adresi  bir başkası tarafından alındığı için alamıyorum bu nedenle daha farklı bir mail adresi oluşturmam gerekiyor. Bunun içinde mail adresinin sonuna 34 ekledim ve mail adresimi ibrahimtatlises34 olarak alabildim.
  7. Kullanıcı adım kabul edildi ve sağda @hotmail.com otomatik yazdı yani biz sadece kullanıcı adımızı yazdık ibrahimtatlises34 yazdık ve otomatik @hotmail.com kendisi ekledi.
  8. Kullanıcı adınız kabul edildikten sonra parola oluşturmanız gerekiyor. Parola yani şifre oluşturmalısınız
  9. Şifreniz kısa ve basit olmamalı yani örnek olarak 1234 gibi bir şifre olmamalı. Şifrenizin içinde sayı, harf ve noktalama işaretleri olması güvenliğiniz açısından önemlidir.
  10. Örnek olarak ibrahimtatlises34@hotmail.com mail adresimiz şifremizde itatli34? şeklinde bir şifre oluşturdum. 
  11. Mail adresimiz ve şifremizi belirledikten sonra Mail adresinizi ve şifrenizi bir yere not alın.
  12. Aşağıdaki kişisel bilgileri doldurduktan sonra sayfanın altında resimde karışık halde yazılan harf ve rakamları yandaki kutucuğa yazın
  13. En sonda yer alan Hesap Oluştur butonuna tıklayın.
  14. Hata veriyor ise kırmızı olarak işaretlenmiş alanları tekrar kontrol edin ve tekrarda karışık harf ve sayıları yandaki kutucuğa yazıp Hesap Oluştur butonuna tıklayın.
  15. Hesap oluşturulduktan sonra Hotmail Giriş Tıklayıp not almış olduğunuz mail adresi ve şifresi ile giriş yaparak mail hesabınıza giriş yapabilirsiniz

Hotmail mail adresi nasıl açılır? 

Email adresi açma videolu anlatım. 

Videolu mail adresi nasıl açılır anlatımı izlemek isterseniz tıklayın:

Hotmail mail adresi Açma Videolu Anlatım

Hotmail Hesabına Nasıl Giriş Yapılır? 


Hotmail hesabına giriş yapabilmek için tıklayınız.

Hotmail Giriş

Maillerimi Nasıl Okurum?

Mail hesabınıza gelen maillerini nasıl okuyacağınızı öğrenmek için tıklayınız

Maillerimi Okumak İstiyorum

Mail şifrenizi mi unuttunuz? 

Mail şifrenizi unuttunuz ve hesabınıza giriş yapamıyorsanız, mail hesabınıza yeniden nasıl giriş yapacağınızı öğrenmek için tıklayınız.

  Mail şifremi unuttum

Mail Gönderemiyor Musunuz?


Mail gönderiyorum ama gitmiyor, maillerim ulaşmıyor mail gönderemiyorum gibi mail gönderme sorunlarınız için tıklayın.

Mail gönderemiyorum 





Spam Mail Nasıl Engellenir? Öğrenmek İçin Tıklayın

Mailden Dosya Nasıl Gönderilir? Öğrenmek İçin Tıklayın

GMail Gönderilmiş Mail Nasıl İptal Edilir? Öğrenmek İçin Tıklayın

Gizli Email BCC Nedir? Öğrenmek İçin Tıklayın


Sorularınızı yorum yaparak iletebilirsiniz.


Paylaş

Benzer Yayınlar

E Mail Adresi Aç
4/ 5
Oleh