27 Temmuz 2017 Perşembe

Mail Şifremi Unuttum

Mail Şifremi Unuttum

Günümüzde iletişim araçlarından biri olan mail artık neredeyse herkes tarafından kullanılmaktadır.
İlk okula giden çocuklar bile artık facebook, google play, apple store uygulamalarında girebilmek için mail hesabının açılmasının gerekli olduğunu bilerek mail hesabı açmaktalar. 

Mail Şifre

Mail Şifresini Unutmak?

Günümüzde artık ihtiyaçtan dolayı farklı adreslerden farklı mail hizmeti veren firmalardan ücretsiz mail adresi alınmakta. Google eğer androidli telefonunuz var ise google play uygulamasına girebilmek ve telefonunuzu hesabınıza bağlayabilmek için Gmail mail adresi açmanızı istemektedir. Gmail hesabınız ile Google hizmetlerinde faydalanabilmektedir.  

Mail Şifresini Unutmak



Örneğin bilgisayarınızda windows 10 işletim sistemini kurdunuz ve sizden microsoft hesabınızın adresini istiyor? Eğer windows 10 işletim sistemli bilgisayarınızda windows uygulamalarından bazılarını istiyorsanız microsoftun sunmuş olduğu hotmail, outlook mail adreslerini alarak hesabınızı bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

Mail Adresi Neden Unutulur?

Yukarıda belirtildiği gibi bir çok uygulamadan faydalanmak amacı ile mail adresleri açılmakta ve bunlara farklı mail adresi ve farklı şifreler verilmektedir. Birde onlarca başka sitelere üye olurken tanımladığınız kullanıcı adı şifreler var bunları da hafızada tutabilmek çok zor oluyor.

Mail Şifresi


Mail hesabınıza telefondan bilgisayardan bir kere giriş yaptıktan sonra şifreye ihtiyaç duymadan sonradan da giriş yapabiliyorsunuz. Aylarca hatta yıllarca şifrenizi yazmadan bu hizmetleri ve uygulamaları kullanınca artık şifrenizi unutuyorsunuz. Doğal olarak şifremi unuttum diyerek mail adresinize aktivasyon kodu gönderilecek ancak siz mail şifremi unuttum diyerek iyice çıkmaza giriyorsunuz. Bu nedenle güvenli yerlere ya da tek bir şifre ile koruyabildiğiniz bir uygulama ya da hesabınıza şifreleriniz yazabilirsiniz.

Mail Şifresini Unuttum? [Çözüm]

Hotmail şifrenizi, Gmail şifrenizi, Outlook şifrenizi unutmuş olabilirsiniz. Şifrenizi unutmanız gayet doğal ancak korkmayın şifrenizi yenileyebilmenizin çözümleri var.

Mail Şifresi Sıfırlama

  1. Öncelikle Hangi mail şifrenizi unuttuysanız mail girişi yaptığınız siteyi açın gmail.com, hotmail.com gibi.
  2. Giriş yapmaya çalıştığınız ekranda şifremi unuttum yazısına tıklayın.
  3. Bundan sonrasında mail sitesine göre değişiklik göstermektedir. Şöyle ki;
  4. Şifremi unuttum dediğinizde sistemde 2. bir mail adresi tanımladıysanız bu mail adresini şifre sıfırlama linkini gönderebilirsiniz
  5. Ya da telefon numaranız tanımlı ise telefon numaranıza doğrulama kodunu göndertip şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.
  6. Eğer 2. mail adresiniz yok ve numaranız tanımlı değil ya da kullanmıyorsanız numaranızı, diğer şifre sıfırlama seçeneğini seçerek mail bilgileriniz güvenlik sorunuzu, en son hatırladığınız şifreyi, doğum tarihiniz gibi bilgileri girersiniz ve sistemin sizin mail hesabının sahibi olduğunu anlamasını beklersiniz.
Mail şifrenizi sıfırlayamazsanız yeni açacağınız mail adresinde 2. mail adresi ve telefon doğrulamasını yapınız ve değişiklik olursa telefon numaranızda ya da mail adresinizde güncellemeyi unutmayınız.

Sormak İstedikleriniz Yorum Yaparak Sorabilirsiniz...


Mail Şifremi Nasıl Geri Alabilirim? Tıkla!!!






Paylaş

Benzer Yayınlar

Mail Şifremi Unuttum
4/ 5
Oleh