9 Temmuz 2017 Pazar

Gizli Email BCC Nedir?

Gizli Email BCC Nedir?

EMail gönderirken gönderilecek kişinin adresi altında bazı alanlar görmüşsünüzdür. Bu alanları muhtemelen hiç kullanmamışsınızdır ama adını görmüşsünüzdür. BCC bunlardan bir tanesi peki nedir bu BCC?

Email BCC

BCC Nedir?

Mail kullanımı kişiler arasında pek yaygın olarak kullanılmasa da iş dünyasında sıklıkla kullanılmaktadır. Çoğu işler mail gönderilerek yapılmakta görevlendirmeler mail kullanılarak bildirilmektedir. Faturalar da artık mail ile gönderilmektedir.

İş dünyasında bu kadar mail kullanılırken çalışanlar bir yere mail gönderirken müdürünün ya da yöneticisini de bilgilendirmek ister işte burada maili gönderirken gönderilecek adreslere müdürünün mailini yazmaz eğer mail gönderdiği kişinin müdürüne de maili bilgilendirme amaçlı gönderdiğini öğrenmesini istemiyorsa BCC alanına da müdürünün mail adresini yazar ve gönderir. Böylelikle gönderdiği kişi maili alırken müdürüne de ayrıca göndermiş olur.

Yani BCC'nin anlamı (Blend Carbon Copy) kısaca gizli bilgilendirme maili diyebiliriz.

Gizli Mail BCC


Örnek olarak: Muhasebe departmanında çalışıyorsunuz ve A şirketine bilgisayar faturasını göndereceksiniz ve müdürünüze de gönderdiğinizin bilgisini ayrıca gizli olarak vermek için BCC alanına müdürünüzün mail adresini yazıyorsunuz daha sonra A şirketinin mail adresini gönderilecek adres alanına yazıp mailinizi de yazdıktan sonra gönderdiğinizde A şirketine mail gönderilmiş ve ayrıca gizli olarak da sizin kime ne maili attığınızın bilgisi de müdürünüze gönderilmiş oldu.


Spam Mail Nasıl Engellenir? Öğrenmek İçin Tıklayın

Mailden Dosya Nasıl Gönderilir? Öğrenmek İçin Tıklayın

GMail Gönderilmiş Mail Nasıl İptal Edilir? Öğrenmek İçin Tıklayın

Mail Nasıl Açılır? Öğrenmek İçin Tıklayın

Paylaş

Benzer Yayınlar

Gizli Email BCC Nedir?
4/ 5
Oleh